Toegankelijkheid
Links

 

 • www.anysurfer.be
  Belgisch kwaliteitslabel voor toegankelijke websites. Informatie over het label en alle richtlijnen voor het behalen ervan.

 

 

 

 • www.ictwijs.eu
  Ictwijs.be is een website op maat, een zoekwijzer met ICT-oplossingen voor specifieke doelgroepen zoals kinderen en volwassenen met een verstandelijke, auditieve, visuele, motorische of andere beperking. Ictwijs.be verzamelt, verwerkt en verspreidt informatie over aangepaste ICT-oplossingen in het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Op de website vind je per doelgroep artikels over ICT-toepassingen die te gebruiken zijn in het onderwijs en in arbeidssituaties.

 

 

 

 • www.hulpmiddeleninfo.be
  Het Kenniscentrum Hulpmiddelen (KOC) van het VAPH verspreidt informatie over hulpmiddelen.
  Hulpmiddelen helpen personen met een handicap om activiteiten uit te voeren. Als het hulpmiddel juist gekozen is. Dat wil zeggen voor de juiste persoon, voor de juiste activiteit en voor de juiste omgeving. Als er meerdere oplossingen mogelijk zijn, moet de meest doelmatige oplossing gekozen worden. De meest doelmatige oplossing is de oplossing die het best past voor de persoon, de activiteit en de omgeving en die de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft.

 

 • www.cabvlaanderen.be
  Vlaams Communicatie Assistentie Bureau voor Doven vzw
  In navolging van de evolutie in de Scandinavische landen werd in 1991 in Vlaanderen het CAB opgericht als dienst om de tolkenwerking te coördineren en het tekort aan tolken op te vangen. Iedereen kan bij het CAB een tolk aanvragen en de dienst tracht voor iedere opdracht een tolk uit te sturen.  

© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas