11 september 2018
Bezoek Strohoeve i.s.m. Pasar Lovendegem

Vertrek: op de parking van de SPORTHAL Sportstraat Lovendegem om 13u stipt.

Rondleiding: start stipt om 14u00. We carpoolen zoveel mogelijk. Rechtstreeks naar de Strohoeve rijden kan. Adres: Beekstraat 4 Elsegem (Wortegem-Petegem) -graag melden aan Monica De Muynck.

Deelnameprijs: 8,00 euro. Leden betalen 6,00 euro.
Inbegrepen: gegidste rondleiding en drankje na deze rondleiding.

Betaling ENKEL via overschrijving op rekeningnummer (IBAN): BE09 8904 1402 7757 BIC begunstigde: VDSPBE91 Tennisstraat 17 9920 Lovendegem.

OPGELET: graag eventuele FM-apparatuur meebrengen indien nodig.

Inschrijving bij Monica De Muynck Tennisstraat 17 9920 Lovendegem Telefoon 09 372 77 02. Uiterlijk 5 september 2018

U kan ook een mailtje sturen naar:

robert.depoorter(_AT_)skynet.be

STROHOEVE

De stoeterij van Willy Naessens, wordt ook wel de Strohoeve genoemd. Dit prachtig domein is gelegen in het hartje van Elsegem, een deelgemeente van Wortegem-Petegem waar ook de hoofdzetel van de firma Willy Naessens is gevestigd. De Strohoeve is een stoeterij en fokkerij met als doel het fokken van ARABO FRIESCHE paarden. Deze paarden moeten eruit zien als een mooie moderne Fries, maar met een versterkt hart en longen van de beste Arabier. Het karakter moet een Fries zijn, maar voor gevoelige hulpen. Wanneer u het domein komt opgewandeld ziet u een totaal gerenoveerde witte vierkantshoeve. Deze witte gebouwen waren totaal onbewoonbaar en werden door Willy Naessens volledig gerestaureerd.
Naast de hoeve bevindt er zich ook een uniek paardenzwembad. Tussen de witte hoeve en de grote weides met hindernissen staat er een majestueus gebouw. Dit zijn de luxueuze stallingen voor de paarden. Dit gebouw ziet er aan de binnenkant perfect gerestaureerd uit. Maar dit gebouw is niet gerestaureerd, dit gebouw is pas gezet in 2002. Als je binnenwandelt wordt u meteen de adem afgesneden door het prachtige houten gebinte van dit gebouw. Als u goed kijkt ziet u geen enkele moderne vijs of spijker om alles samen te houden. Integendeel, alles is nog op de oude manier gerealiseerd, dus met houten tappen.
Willy Naessens beschikt over een uitgebreide collectie exclusieve koetsen.


Flyer Bezoek Strohoeve
Strohoeve_11092018.pdf© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas