Preventie

PREVENTIE> KOM IN ACTIE! > OORDOPJES

Oordopjes

Mousse oordoppen 

Bezoekers aan fabrieken of bouwplaatsen krijgen vaak deze proppen uitgereikt. Dit zijn de goedkoopste oordopjes. Je kan ze vinden in grootwarenhuizen, drogisterijen, bij de apotheker, online, enz. aan 2 tot 5 euro voor 2 of 3 paar. Na ze opgewarmd en gekneed te hebben met je handen, draai je ze in wijzerszin in je oor. Voor deze prijs moet je natuurlijk niet de allerbeste kwaliteit verwachten. Ze vervormen het geluid, zodat muziek luisteren minder aangenaam wordt. Bovendien zitten ze niet erg comfortabel, zijn ze erg opvallend en esthetisch ook niet van het hoogste niveau.Wie met vieze vingers deze oordoppen in het oor plaatst, heeft kans op een uitwendige oorontsteking. Voor éénmalig gebruik, dus.

In het filmpje hieronder zie je hoe je mousse oordoppen correct gebruikt.

Universele oorkappen 

Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Ze kunnen bijvoorbeeld ook aan een veiligheidshelm worden geklikt. Er zijn ook speciale oorkappen voor kinderen die bijvoorbeeld geconcentreerd willen leren. De kap sluit het oor helemaal af. Afhankelijk van de gebruikte kunststof kan de kap de huid rond het oor irriteren, vooral bij warm weer.

Lamellen oordoppen 


Inmiddels de meest populaire oordopjes. Sluiten de gehoorgang voldoende af, maar het lamellensysteem voorkomt dat de drager het gevoel heeft van de buitenwereld te zijn afgesloten.

Door het filtersysteem kunnen gebruikers zelf de demping bepalen. 

Ontdek in het onderstaande filmpje hoe je lamellen oordoppen correct gebruikt.
  

© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas