Toegankelijkheid
Zomer van Antwerpen 2018

Bij Zomer van Antwerpen vinden ze het belangrijk dat iedereen van de zomerse plekken en programma kan genieten. Daarom doen ze hun best om het festival toegankelijk te maken, in de breedste zin van het woord. Voor doven en slechthorenden zijn voorstellingen 'Het Bezoek' en 'Witlof from Syria' voorzien van een schrijftolk.

‘Het Bezoek’ gaat over Claire Zachanassin, die vijfenveertig jaar geleden als arm meisje vertrok uit de stad Güllen. Nu keert ze er als de rijkste vrouw ter wereld terug voor een kort bezoek. De arme inwoners hopen dat ze met haar fortuin het failliete stadje zal redden, maar hiervoor wil ze iets in ruil...

Voor de voorstelling ‘Witlof from Syria’ stelde Sien van Maele een simpele vraag aan mensen van Syrische afkomst: “Wil je met mij koken?” Uit nieuwsgierigheid. Om elkaars gewoontes en gebruiken te leren kennen. En om eindelijk eens verder te kijken dan de kranten en het nieuws.

Kom je graag naar één van deze voorstellingen? Contacteer Samuel via samuel@zva.be. Bovendien zijn veel van de voorstellingen woordloos. En alle optredens van Muziek in de Wijk zijn uitgerust met een ringleiding. Voor meer info kijk op www.zva.be .
  

© copyright Ahosa vzw - Sint-Lievenspoortstraat 117 - 9000 Gent - Tel.: +32 (0)9/268.26.26 - ahosa@sintlievenspoort.be
Webdesign - Logo - Huisstijl - Pc-problemen - www.letscommunicate.be Sint-Niklaas